HTML

" Nu zajec,

az van mostanában hogy... "


linkek, agymenések, meg ami jön.
ha már nem emlékeznél, miről is magyaráztam tegnap a negyedik sör mellett.
ha már nem emlékeznék, miről is magyaráztam tegnap a negyedik sör mellett.

2008.02.03. 22:14 aby

New kid in town

aby is short for abydos.

Abydos is one of the most ancient cities of Upper Egypt, is about 11 km (6 miles) west of the Nile at latitude 26° 10' N. more..

..it's also a planet in the Stargate universe.
..it's also the name of a hungarian Stargate fan who loves beer.

..yep, that's me.

Kicsit bajban vagyok ezen a blogon. Amikor barbarossa felkért, hogy emeljem jelenlétemmel a blog színvonalát (mert felkért, bizonyítani tudom), mindenféle honoráriumot mellőzve (khm..), gondoltam miért is ne, sokszor előfordul, hogy agyatlanságaimat énis világgá kürtölném. Persze, mint mindenki manapság, én is birtokolok egy blogot, ami ugyan most csak a fejemben létezik, hiszen jó pár éve megöltem, de a visszatérés gondolata mindig ott motoszkált bennem két sör között, de a megvalósításig soha sem sikerült józannak maradnom. Természetesen én is ugyanazt éltem meg, mint eme blog főgazdája, eleinte postol az ember egész lelkesen, majd kicsit megcsappan a kedv, holnapra, jövőhétre tolja a jegyzeteit, majd egy hónap múlva annyi felhalmozódott élményt kellene monitorra vetnie, hogy terveit inkább legközelebbi vendéglátóipari egység felé terelgeti.


Barbarossát azért nem kell félteni, talpraesett fajtából van, és próbál megoldást találni eme problémára. Ez lennék én kezdetnek, mondhatni az "A" terv, azaz a vendégblogger, akinek feladata hideg sört pumpálni a kicsit elhagyatott nyuszi-farkas (mindenkinek megvan a jóbarátokból idevágó szkeccs?) lapba, és a kontinuitás fenntartása.
Szerintem mindannyian tudjuk, ez bizony kellőképpen nagy mellényúlás volt részéről, nem is értem, ő is tisztában van azzal, hogy nálam lustább, hanyagabb embert nem hordott hátán a Föld, mindennek tetejében még Cinkotán is élek. De ő tudja..

Nos, lássuk miből élünk.

Mint említettem, kicsit szorult helyzetben vagyok a blogon. Olvasva az alcímet és mottót, kellően elgondolkodtam. Ugyanis ha arról kellene irogatnom, hogy

"ha már nem emlékeznél, miről is magyaráztam tegnap a negyedik sör mellett.
ha már nem emlékeznék, miről is magyaráztam tegnap a negyedik sör mellett."


akkor maximum annyit tudok az ügy érdekében tenni, mint a főblogger úr is, bejelentkezem msn-en reggel, klikkolok, és megérdeklődöm miért van elszakadva az ingem, miért van rajtam égési sérülés, és mit keres egy darab fagyott kifli a zsebemben (másnapos gyomorra nem ajánlom). Talán néha ki is fogok tenni egy-két ilyen reggeli tudakozó chatlogot, csak úgy, mert olyanom lesz. Olja majd úgyis cenzúrázza, ha nem nyeri el tetszését.
Na a lényeg csak annyi, hogyha lemaradtál volna tegnap este az ivóban, akkor ba**hatod, mer mi sem tudjuk mikor-hogy-mi volt..
/bármi elégedett is vagyok első beosztottam vendégbloggerem jelen írásával, nyomatékosan meg kell kérnem, hogy gondosan felépített image-emet ne zúzza tovább az igazság súlyos pörölyével -a szerk./

és most elszívok egy cigit.
done.

A másik probléma itten, hogy bizony kellene ennek a blognak egy közönség, aki kommentel, meg érdeklődik, meg szeretettel visszajár ide, mert tetszik neki amit művelünk. Nem bántásképpen mondom annak a 4 embernek, akik olvassák eme sorokat (izé, három embernek, én már staff vagyok, bibibi), mi a kicsit is megbecsüljük (igen, már úgy beszélek, mintha enyém is lenne a blog, és idővel bizony hatalomátvétel is esedékes lehet), de ha már világhálón publikáljuk a zakkant gondolatmeneteinket, én nem intraneten, akkor adja magát, hogy legyen széles és vegyes közönség is. Tessék promózni az oldalt, mi meg telefirkantjuk a postokat olyan szavakkal, mint sex, pornó, könnyű pénzszerzési lehetőség, ingyen fagylalt, paris hilton, britney spears, sör, kocsma stb.., hogy a gugliról minél több ember találjon ide.
/ez kérem, egy családias blog. mi itt a fürdőbe a fregolira teregetjük a szennyest, nem a szomszéd házig kifeszített kötélre a főutca fölé. btw miért teregetik a szennyest?? - a szerk./

Ez-az:

Gondoltam legyen valami könnyedebb, szórakoztatóbb dolog is a postban, belinkelek ide néhány jóságot, amikre az utóbbi időben kattantam rá.

Először is, itt van Jimmy Kimmel és Matt Damon között dúló szivatások sorozata, amin én egész hétvégén röhögtem, és a junkie-n találtam rá. Matt Damon cool arc, ennyi.

Itt előzmények, és az első szivatás
Itt a vörös szőnyeges
Emitt a  Bourne-utimatum trailer szivatás (felétől királyság)
És itten Matt frenetikus visszavágása (Silverman Kimmel exnője)

Aztán van még itt Lykke Li, akit próbálok mindenkinek mutogatni, első albumja most debütált pár napja (aki megszerezte, az hoci ide nekem), és tehetséges és jó.

Filmbuzin láttam nem oly rég egy TCM promóképet, ami elég szépen bemutat a WGA sztrájknak (ami lassan ku*vára véget érhetne már), és meg kell ezt itt osztanom,
mert egyszerűen szólva is zseniális.

Más most hirtelen nem jut az eszembe, meg holnap munka (undorító dolog, sose próbáljátok), aminek majd szentelek egy külön postot, mert ami a raiffeisen
bankban folyik, az kérem szépen röhej a köbön, és még csak most lesz a második napom..

Békét és sört mindenkinek, én meg elkezdem számolni a bárányokat.

u.i.: Mivel Olja eltűnt sörözni, ezért szerintem a post csak reggel fog zöld utat kapni, de ez ne tévesszen meg senkit, jelenleg álmos, karikás szemekkel terpeszkedek a monitor előtt, azt hiszem, ezzel már bizonyítottam is elkötelezettségem a blog iránt. :)

5 komment

Címkék: zene video kedves naplóm aby


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbarossa 2008.02.03. 23:58:11

előszöris köszönöm a gyors postot, remélem a jövőben is meglesz ilyen kisebb leállások esetén a lelkesedés.
a linkelt cuccokhoz; lüke kisasszonyt már gondoltam én is promózni, a szivatás hatalmas, sarah meg kb megérne egy külön postot.
a belenyúlkálásokér sorry, de esztétikai szempontból szúrtam bé egy törést, és mindig is szerettem volna leírni, h "- a szerk." :)
na mára én is ennyi (a megjelenés ideje meg az első mentés amúgy)

barbarossa 2008.02.04. 22:48:54

köszönöm a gyors postot, keep it up!
(mégha ezt másodszorra is kell leírnom, csak úgy, mint az egyéb megjegyzéseimet, mert a kis végső simításoddal megsemmísítetted mindezt. de tudjuk be ezt hibának a mátrixban.
többet elő ne forduljon, mert levonom a fizetésedből.)
állt itt még olyan, h jók a linkek, meg én is akartam némelyiket, meg blablabla... de most már késő van úh, over&out

barbarossa 2008.02.04. 22:50:29

na. ez mégis megmaradt... hasznos info. de most már tényleg beszüntetem a magammal való társalgást

agancsos 2008.02.05. 19:39:08

Kit kell itt megdugni, h én is írhassak postot???:D
amúgy egész jó volt ez, szép volt aby:)
süti beállítások módosítása